واحد کنترل مرکزی علاوه بر ايستگاه پمپاژ شامل فيلترها، سيستم تزريق کود، هیدروسیکلون و تانک شن و اجزاء وابسته به آن می باشد. عمده ترين هدف از ايجاد سيستم فیلتراسیون مرکزی تصفيه مقدماتی و نهايی آب به منظور جداسازی مواد معلق و جامد که باعث گرفتگی قطره چکانها می شود، می باشد.
اين نوع فيلتر برای جداسازی شن، ماسه، سيلت و مواد آلی نظير جلبکها، بذر علفهای هرز و توده های متشکل باکتريها، از آب می باشد و به طور کلی ذراتی که قطرشان بين 25 تا 100 ميکرون است توسط فيلتر شنی از آب جدا می شوند. در طی عمل تصفيه، آب از قسمت بالای محفظه شن وارد شده و پس از عبور از محيط متخلخل شن يا مواد مشابه ديگر که با ذرات استاندارد تهيه شده است از قسمت انتهايی فيلتر خارج می شود. محل استقرار فيلتر شن قبل از تانک کود و بعد از هيدروسيکلون در سيستم آبياری قطره ای میباشد.
برای تميز کردن فيلتر شنی از روش شستشوی معکوس استفاده می شود. در طی اين عمل جريان آب برعکس حالت معمول وارد فيلتر شده و موادی که فيلتر در خود نگه داشته است از آن خارج می سازد. لذا لازم است سيستم حداقل دارای دو دستگاه فيلتر شنی باشد تا جريان از فيلتر شن در جهت عکس وارد فيلتر ديگر شده و آن را شستشو دهد. همچنين با استفاده از حداقل دو فيلتر شنی در يک سيستم فيلترها مرتباً شستشو شده و از سخت شدن و متراکم شدن دانه های شن موجود جلوگيری می شود.
صافی شن، مواد معلق، جلبكها و گل و لای آب را جدا می كند بنابراين بعد از مدتي كاركرد، گل و لاي منافذ لايههاي سيلس را مسدود نموده و موجب افزايش فشار داخل صافي و افت هيدروليكي جريان آب ميگردد.
نكته مهم در مورد صافي شن اينكه همواره بايد حداقل دو دستگاه صافی شن پيشبينی شود تا بتوان همواره با آب تصفيه شده از يكي از آنها صافی دوم را شستشو نمود.
همواره سعي شود صافی های شنی با فاصله حدود 30 دقيقه با يكديگر راهاندازي شوند تا بدين ترتيب احتمال كثيف شدن هر دو دستگاه با هم منتفی گردد.
توجه شود كه در زمان آبياري شيرهاي بكواش (تخليه) بطور كامل بسته باشند.
هنگام راهاندازي سيستم بايستي عمل هواگيري بطوركامل انجام شود.
زمان شستشوي معكوس صافيهاي شن موقعي است كه اختلاف فشار قبل و بعد از آن حدود 5/3 متر بيشتر از زمان تميز بودن آنها شود .
براي شستشوي معكوس صافيهاي شن ابتدا شيرهاي ورودی و خروجی يكی از صافی ها بسته شده و شير تخليه يا بكواش باز شود. سپس شير خروجي اين صافی به آرامي باز شود تا جريان آب از زير صافي برقرار شود. در اين حالت گل و لاي و مواد معلق از طريق لوله تخليه خارج ميشود. اين عمل تا زمانيكه آب خروجي صافي باز مي شوند. اين مراحل براي صافي بعدي نيز تكرار مي شود.
پس از پايان فصلآبياري و توقف كامل ايستگاه، دريچه بالاي فيلترها، درپوش زير كلكتورهاي ورودی و خروجی باز شوند تا آب داخل آنها كاملاً تخليه گردد. بقيه شيرهای موجود نيز باز شوند تا هوا در داخل ايستگاه و مخازن جريان داشته باشد.
از تانک کود برای تزريق کود به سيستم آبياری قطره ای در حين انجام عمليات آبياری استفاده می شود. عملکرد آن به اين ترتيب می باشد که با ايجاد اختلاف فشار اندک مابين دو نقطه اتصال، قسمتی از جريان آب از تانک عبور نموده که با اين عمل مقداری از محلول کود يا محلول شيميايي وارد شبکه شده و با آب آبياری مخلوط می شود. محل استقرار تانک کود بعد از فيلتر شنی و قبل از فيلتر توری می باشد که به صورت موازی در سيستم قرار می گيرد.
در کاربرد کودهای شيميايی همراه آب بايد به اين نکته توجه شود که کود هيچگاه در لوله باقی نماند و شروع آبياری با تزريق کود همراه نباشد. تزريق کود بايد حداقل يک ساعت پس از شروع کار سيستم شروع شده و حداقل يک ساعت قبل از خاتمه آبياری تمام شود.
براي انجام عمليات كوددهي ابتدا دريچه ورودي باز شده و كود مورد نظر داخل مخزن ريخته و سپس دريچه محكم بسته شود. در اين حالت شيرفلكهاي كه بين اتصال ورودي و خروجي تانككود قرار دارد به مقدار كمي بسته شود تا آب وارد مخزن شود. (شيرهاي ورودي و خروجي تانك بايستي قبلاً باز شده باشند).
پس از اتمام مدت مورد نظر و انجام عمليات كوددهي، شير فلكه كاملاً باز شده و ورودي و خروجي تانككود مجدداً بسته شود. در پايان عمليات كوددهي شيرتخليه تانككود باز شود تا آب داخل مخزن بطور كامل تخليه شود.
در پايان فصل آبياري كليه شيرها و دريچه تانككود باز شوند تا جريان هوا داخل آن برقرار گردد.
فيلتر ديسكي به منظور جداسازي ذرات جامد و مواد آلي در سيستم آبياري به كار ميرود. در فيلتر ديسكي با حركت آب به صورت چرخشي ذرات را گرفته و تصفيه ميكند و آب حين عبور از منافذ كوچك تصفيه ميگردد كه اين منافذ از به هم پيوستن ديسك حول يك محور تشكيل شده است ، لازم به ذکر است که اين فيلتر ها قابليت شستشو به صورت دستي و اتوماتيك را دارند.
طبقه بندی فيلتر ديسكي بر اساس قطر چشمه توريهای مصنوعی (مش) انجام می گيرد. فيلترهای ديسكی که در آبياری قطره ای به کار برده می شوند غالباً از مش شماره 75 تا 150 درست شده اند.
محل استقرار فيلتر ديسكی در سيستم کنترل مرکزی بعد از تانک کود و در قسمت انتهايی سيستم مرکزی فيلتراسيون می باشد.
صافيهای دیسکی وظيفه گرفتن باقيمانده مواد معلق خروجی از صافی های شن را بعهده دارند.
جهت شستشوی صافی دیسکی در مواقع مورد لزوم، شير فلكه ورودی به صافی بسته شده و درپوش تخليه باز شده تا آب داخل آنها كاملاً تخليه شود. سپس بست و قلاب صافی باز شده و محور نگهدارنده دیسکها آزاد و مواد بجا مانده بر روی آنها توسط جریان آب آرام شستشو شوند.
پس از اتمام شستشو مراحل بستن صافی از آخر به اول انجام شود.
پس از پايان فصل آبياری درپوش انتهایی باز شده و پيچهای آن گريسكاری و در محل مناسب نگهداری شود.
دستورالعمل بهرهبرداری و نگهداری ايستگاه پمپاژ همه طرح های آبیاری تحت فشار (بارانی و موضعی) برای انتقال آب توسط لوله های توزیع و همچنین خروج آب با دبی مناسب احتیاج به انرژی دارند. در بعضی حالات این انرژی ممکن است...
تجهیزات فیلتراسیون واحد کنترل مرکزی علاوه بر ايستگاه پمپاژ شامل فيلترها، سيستم تزريق کود، هیدروسیکلون و تانک شن و اجزاء وابسته به آن می باشد. عمده ترين هدف از ايجاد سيستم فیلتراسیون مرکزی تصفيه مقدماتی و نهايی آب به منظور...
اهمیت استفاده از کنترل دورها مهمترين راهكار براي مقابله با بحران آب در دهه ها اخیر، بهاء دادن به طرح های فناورانه و تلاش برای بهبود، ارتقاء و رفع نواقص آنها می باشد. سرمايه گذاري روي تحقيقات در هر بخش...
آشنایی با سیستم آبیاری بارانی آبیاری بارانی روشی است که در آن آب آبیاری را با سرعتی مساوی و یا کمتر از نفوذ پذیری خاک به صورت باران برسطح زمین پخش می نماید. سيستم آبياري باراني به طور كلي از...
حلقه مفقود در سیستم های نوین آبیاری جهت بالا بردن راندمان مصرف، استفاده از سیستم های اتوماتیک آبیاری است
در صورتی که شما در منزل ، ویلا و یا آپارتمان خود دارای سیستم آبیاری اتوماتیک باشید میتوانید آن را در کنترل دستگاه قرار داده و آسوده محل را ترک نمایید. امکان نصب این سیستم در مقیاس های متفاوت از باغ...
آبیاری قطره ای یکی از روش های پیشرفته و تکامل یافته آبیاری تحت فشار است که در آن آب به صورت قطره توسط قطره چکان به میزان لازم در اختیار درختان و انواع محصولات وجینی قرار می گیرد و فقط...
تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت فنی مهندسی طرح سازان ارژن می باشد.
Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks,
However I am encountering issues with your RSS. I don’t
know the reason why I can’t subscribe to it. Is there anybody else getting the
same RSS problems? Anybody who knows the answer
can you kindly respond? Thanx!!